Nenad gaat de uitdaging aan bij RM Precision


Nenad (37) kan zijn geluk niet op: hij heeft zijn allereerste baan in Nederland te pakken! Na een kennismakingsgesprek samen met zijn werkcoach van het Talentenportaal is Nenad via een proefplaatsing aan de slag gegaan als belader bij RM Precision in Nijverdal. 

Rudi Mollink (directeur RM Precision) is blij met de komst van Nenad. Rudi: "Wij zochten iemand voor deze functie en via een collega-ondernemer kwamen wij in contact met het Talentenportaal. Nenad maakte een hele goede indruk tijdens de kennismaking. Hij was zeer gemotiveerd en daarom gunden wij hem deze kans".

Scholing en werkervaring als opstap naar een betaalde baan
De van oorsprong Servische Nenad woont al ruim drie jaar in Nederland samen met zijn vrouw. Hij heeft in deze periode veel gesolliciteerd maar helaas krijg hij de ene afwijzing na de andere. Stilgezeten heeft Nenad echter niet. Hij heeft intussen een diploma MBO-niveau 1 op zak via het project van de gemeente Hellendoorn, het ROC en de woningstichting. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan het groenproject en zo werkervaring opgedaan.

Nenad: "Het werk is leuk en mijn collega’s zijn heel aardig. Ik ken ze bijna allemaal al bij naam. Mijn vrouw is ook heel blij dat ik werk heb gevonden, ze vindt dat ik dit echt heb verdiend". Nenad voelt zich al aardig thuis binnen het bedrijf en heeft nu een jaarcontract gekregen voor 40 uur per week. Dit zou in eerste instantie 20 uur per week zijn, maar omdat Nenad het tijdens zijn proefplaatsing zo goed heeft gedaan mag hij nu fulltime aan de slag. Rudi: "Nenad is heel secuur in zijn werk en past ook goed binnen het team. Ik vroeg aan zijn collega's hoe zij er in stonden en zij wilden hem er graag fulltime bij hebben". 

Tijdens de rondleiding door het bedrijf vertelt Nenad enthousiast over zijn werkzaamheden en grapt Rudi dat hij eerst moet trakteren voordat hij zijn salaris krijgt.