Met plezier aan het werk!


Davide (47) en Patrick (33) hebben na jaren bijstand eindelijk weer een baan! Ondernemerskoppel Erna van den Berg en Ruben van den Berg van Logique uit Nijverdal zijn trots op beide heren. 

Sociaal ondernemen staat bij Logique hoog in het vaandel. Erna: “Onze werknemers staan boven ons product. Het werken met mensen is een passie van ons en wanneer je mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan een kans biedt, dan krijg je daar gouden krachten voor terug”.

Het logistieke bedrijf telt inmiddels achtenveertig medewerkers waarvan er vier uit een uitkeringssituatie komen. Twee daarvan zijn Davide en Patrick. Beiden waren ze kandidaat van het Talentenportaal van de gemeente Hellendoorn.

Afwijzing door gebrekkig Nederlands
De van oorsprong Italiaanse Davide woont sinds 2014 in Nijverdal. Hij heeft na zijn inburgeringscursus ruim twee jaar zonder werk thuis gezeten. Sinds augustus 2017 werkt hij met veel plezier bij Logique als koerier.  Davide: “Het was voor mij lastig werk vinden omdat mijn Nederlandse taal niet goed was. Ik heb veel gesolliciteerd maar kreeg elke keer een afwijzing”.

Davide gaf de moed niet op en kreeg uiteindelijk een kans bij Logique. Erna: “Ik heb Davide echt zien groeien van iemand die zijn eigen identiteit kwijt was en weinig zelfvertrouwen had, naar een trotse medewerker met veel zelfvertrouwen. Ook is zijn Nederlandse taal er enorm op vooruit gegaan”.

Opnieuw vertrouwen krijgen
Ook Patrick is via het Talentenportaal bij Logique als koerier aan de slag gegaan. Hij heeft net als Davide een aantal jaren in de bijstand gezeten. Patrick: “Ik werd gek van het thuiszitten. Je hebt geen ritme meer en je hebt geen doel, daardoor voel je je best nutteloos”.

Patrick heeft een achtergrond in de bouw maar wilde absoluut niet meer in deze sector werken. Hij zat lang bij de deur, terwijl hij er alles aan deed om werk te vinden. Tussentijds heeft hij wel een aantal tijdelijke baantjes gehad, maar dat liep niet zoals gehoopt.

Patrick werkt sinds november 2017 bij Logique en is sinds twee maanden volledig uit de uitkering gestroomd. Erna: “Het ging niet gelijk vanaf het begin even soepel. Patrick kwam hier met flink wat bagage. Zijn vertrouwen was compleet weg door eerdere ervaringen in zijn vorige banen en hij had een enorme muur om zich heen. Daar moesten we flink aan sleutelen”.Patrick voelt zich inmiddels helemaal thuis binnen het bedrijf en tussen alle collega’s. 

Ondersteuning vanuit het Talentenportaal
Ruben en Erna vinden het prettig dat ze tijdens de eerste periode ondersteuning kregen van de werkcoach van zowel Davide als Patrick. Erna: “De werkcoach kent de kandidaat en zijn verleden beter dan wij, zo kan zij ons als werkgever goed adviseren als het niet vanaf de start gelijk goed loopt”. Het sparren over wat te doen in een bepaalde situatie heeft ervoor gezorgd dat Erna vertrouwen hield in een goede uitkomst. “Je moet als werkgever wel investeren in een stuk begeleiding. Zo voelen ze zich gezien en gehoord. Uiteindelijk zijn ze zo dankbaar, daar word je als werkgever ook heel blij van”.