Eindelijk een baan die past!


Voor Chi-Chip (38) was het een hele uitdaging om werk te vinden. Ongeveer 8 jaar, met tussentijdse onderbrekingen, heeft hij gebruik moeten maken van een bijstandsuitkering. Van callcenterwerk tot aan werken in de productie, Chi-Chip kon zijn draai maar moeilijk vinden. Nu is het hem eindelijk gelukt; hij heeft een baan die precies bij hem past!

Sinds april werkt Chi-Chip 38 uur per week als archiefmedewerker bij VADA archieven in Nijverdal. Een functie die hem op het lijf is geschreven! Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit de materiële verzorging van verschillende papieren documenten, het stickeren en archiveren. Maar ook het inscannen en inboeken in Excel neem hij voor zijn rekening.

Joost Hekman (directeur VADA archieven) is meer dan tevreden over Chi-Chip. Joost: “Chi-Chip is heel accuraat en ook heel snel. Dat is precies wat goed past bij deze functie. Ook past hij heel goed binnen het bedrijf en tussen de andere collega’s.”

Als een vis in het water
Chi-Chip voelt zich als een vis in het water bij VADA archieven. Hij krijgt ook steeds meer taken toegewezen. Chi-Chip: “In het begin wist ik niet eens voor welk project ik werkte en had ik hele afgebakende taken. Nu voer ik veel verschillende werkzaamheden uit en het is leuk dat je weet voor welk project je werkt. Ik heb inmiddels al voor zes verschillende projecten gewerkt!”

Chi-Chip heeft nooit een baan gehad voor langer dan een jaar. Hij ging elke keer van tijdelijk contract naar tijdelijk contract. Wel heeft hij vorig jaar de opleiding voor Facilitair Medewerker op MBO niveau 2 afgrond, onderdeel van het project met het ROC van Twente, de woningstichting en de gemeente Hellendoorn. Nu is hij blij dat hij via het Talentenportaal bij VADA archieven is terechtgekomen. Chi-Chip: “Dat ging heel snel. Ik werd gebeld of ik op gesprek wilde komen en toen kon ik eigenlijk gelijk beginnen”. 

SROI
Voor Joost is het normaal om mensen zoals Chi-Chip onder te brengen binnen zijn bedrijf. “Aangezien VADA veel opdrachten uitvoert voor overheden, hebben wij altijd te maken met SROI (Social Return On Investment), wat betekent dat je een bepaald bedrag beschikbaar hebt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Soms is het dan lastig om na afloop van een opdracht de medewerkers te behouden, al zou je dat wel willen.Nu proberen we het anders te organiseren. We halen het werk hier naartoe en kunnen dan lokale werkzoekenden inzetten om het werk te doen.” 

Een goede match
Chi-Chip is begonnen op basis van een proefplaatsing van een maand. Hij had geen ervaring in dit werk maar zijn motivatie was dusdanig goed dat Joost hem deze kans wilde geven. “In het begin is het altijd even zoeken wat voor werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en of dat goed gaat. We kwamen er al snel achter dat Chi-Chip het werk snel oppakte en nu zorgen wij ook dat hij meerdere taken in een project mag uitvoeren.”

De kracht van Chip ligt volgens zijn werkcoach bij het zelfstandig kunnen werken. “Vandaar ook dat wij dachten dat dit een goede match zou zijn, want iedereen werkt hier zelfstandig”, aldus zijn werkcoach van de gemeente Hellendoorn.